“Crescator prin excelenta, observator fin al intregii vieti columbofile ai acelor ani de tinerete, Vasile Margineanu avea sa eclipseze intreaga pleiada de crescatori ai acestei rase de porumbei romanesti, prin cunostintele si profunzimea ideilor de lucru in cadrul rasei, a finetii osaturii, a culorii penajului, pastrand traditia vechilor crescatori ai Galatiului in ceea ce priveste linia porumbeilor, mentinand vocabularul columbofil pana la rafinament. Sunt multi crescatori care nu stiu sa tina in mana un porumbel. Au fost multi insa-si sunt si astazi-care stiu bine sa faca aceasta prima cunostinta cu porumbelul, dar niciodata nu au facut-o ca Vasile Margineanu. Ca sa poti afirma despre un porumbel din aceasta rasa ca este frumos, foarte frumos, deosebit de frumos sau exceptional, trebuie sa ai cunostinte deosebite in materie de apreciere a frumosului, ele mergand pana la rafinament. Si unul din marii crescatori ai acestei rase de porumbei, care raspundea acestor cunostinte, a fost Vasile Margineanu”
“ Nu vreau sa ma erijez in cel mai mare crescator al acestei rase. Pasiunea de a creste acesti porumbei, este flacara vie a celor care iubesc cu adevarat acesti porumbei, traind alaturi de ei, observandu-i continuu, cautand explicatii, atat ale esecului , cat si ale succesului. Dar mai ales echilibrul si continuitatea. Vechii crescatori pastrau maturitatea unei comportari serioase, prin cuvantul dat. Discutiile la care asistam cand eram copil,erau purtate serios si pline de respect.Poate ca si aceasta este cauza,ca la acea vreme existau elemente de valoare ca zbor si invartitura.Alergarea dupa succese rasunatoare peste noapte,trecand de la o rasa la alta,schimband subit cresterea unei rase cu alta,incercand schimbarea caracteristicilor de baza ale rasei,dintr-o anume dorinta,sustinand teorii de dragul teoriei,face sa ma ingrijoreze astazi propasirea rasei.Teorii legate de modificarea caracterelor morfobiologice privind osatura sau uniformizarea repartizarii culorii pe penaj,duc la diminuarea caracteristicilor de baza ale rasei,adica zborul si invartitura. Asa cum eu am crescut, respectand pe mai marii crescatori la Galati, am incercat la randul meu, sa cresca langa mine, pe indragostitii de aceasta rasa. Socotesc ca mi-am facut datoria in mod sincer, cinstit si complet dezinteresat, din pasiune pentru acesti porumbei, ce au reprezentat pentru mine viata mea. Cred ca am castigat aceasta grea “batalie” cu sentimentele mele, cu dragostea mea pentru acesti porumbei, pentru propasireaa lor, pentru triumful pasiunii adevarate. Toate acestea le voi purta intotdeauna cu mine. “
Vizionand pozele porumbeilor crescuti de catre Vasile Margineanu, este lesne de observat ca Jucatorii de Galati au aratat, arata si trebuie sa arate in acest fel, el fiind unul dintre putini crescatori din Bucuresti care nu s-a lasat furat de "curente", pentru el acesti porumbei insemnand totul.
felicitari pentru toti crescatorii de jucatori galateni din trecut!intr-adevar erau niste oameni cu caracter si seriosi!acestea erau vremurile si nu era asa o mare diversificare a raselor de porumbei cum este astazi!dupa revolutie toti care au plecat in diverse targuri in special de la granita cu tara noastra si numai au adus tot felul de rase pe toate gusturile,au adus totodata boli nemaiintalnite la noi in tara au adus tot felul de medicamente la indemana oricarui crescator de porumbeisi de aici rezultatul:porumbei corciti.porumbei bolnavi .porumbei fara sistem de imunitate cu alte cuvinte in general se perpetueaza raul!admir si respect oameni ca dumneavoastra si altii care sunt consecventi in a creste si perpetua rase de porumbei pur romanesti!bravo!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.